6. huhtikuuta 2011

Nelo Viper 51

Nelo Viper 51 A1, 520 x 51 cm, 15.5kg
Ensimmäinen oma kajakkini ja samalla tämän ajopäiväkirjan ajoneuvo huristeli tänään Saaristomeren Melojien vajalle Welhonpesästä, jossa se oli odotellut hetken saavuttuaan Portugalista, Nelon tehtaalta.

Kyseessä on siis Nelo Viper 51-kuntokajakki edullisena ja toivottavasti helposti ylläpidettävänä lasikuituversiona. Kajakin tilauksen yhteydessä valitsin kokoonpanoon kuivatilat eteen ja taakse, pienen luukun eteen ja ison ovaalin Kajak Sportin luukun taakse. Jalkatueksi koko jalanpohjan alle tulevan täysikokoisen levyn ja sen kaveriksi hiilikuituisen footstrapin, joka onkin kätevästi pehmentävän neopreenituubin sisällä.

2011-mallissa on nelon sivuista poiketen hieman kulmikkaampi aukon takaosa.

Aukon sisäpuolella näyttäisi sivuilla olevan tarpeeksi tilaa polvien/reisien tukemiseen eskimokäännöstä varten, tämä selvinnee sunnuntaina uimahallimelonnassa. Seuran Kirton Tiger ei ole suostunut useasta yrityksestä huolimatta oikaisemaan ylös asti. Siinä ei ole kylläkään ole samanlaista viitisen sentin levyistä pintaa johon jalkoja tukea vaan aukko on poikkileikkaukseltaan U-kirjaimen muotoinen.

Kajakki läpäisi tarkastuksen, pinnaohjaus toimii ja penkki on hyvin kiinni.

Kajakin laatuvaikutelma on mielestäni hyvä ja ainakin tällä hetkellä tuntuu siltä, että sain jopa paremman kajakin kuin minkä tilasin.