5. kesäkuuta 2012

J-veto ja housujen vaihto

Kiikkerää kajakkia meloessa olen huomannut J:n-vedon olevan erityisen hyvä sopivina annoksina. Perusmelonnassa lapa jää veteen hetkeksi ikäänkuin peräsimeksi jolloin vedestä saa pienen tuen pidempään vauhdin hiipumatta.

Jouduin vaihtamaan kuivahousuista neopreenishortseihin kun aukon kapea reuna alkoi hankaamaan housujen läpi lantion kohdalta. Neopreenishortsit liukuu penkillä paremmin ja antaa paljon kaivattua pehmustetta pidemmille lenkeille. Shortsien kanssa reidet ottaa aavistuksen kiinni kajakin kylkiin mutta niissä melonta on kuitenkin paljon vapaamman tuntuista.

Sea Vanquishilla melonta alkaa olla nautinnollista. Kiihtyvyys ja liuku on todella hyvä ja alkaapa siitä tuntua aavistus tukeakin aallokossa.

Olen huomannut kaikkein keljuimmaksi tilanteen jossa suht tyynellä moottoriveneen varsinaista aaltoa edeltävä matala ja pitkä maininki tulee sivusta. Pystyliike on niin pientä ettei sitä aluksi huomaa ja keho pyrkii pitämään kajakkia pystysuorassa kaltevan pinnan suhteen, jolloin itse asiassa yritänkin tiedostamatta kaataa kajakkia.

Tähän olen ollut vasta pienessä aallokossa, tuo kuitenkin tuntuu pärjäävän siinä missä Viperikin. Erona sukeltamisen puute ja pehmeämpi aaltojen vastaanotto.

ma 4.6. - 10 km
ti 5.6 - 12 km