13. kesäkuuta 2011

Plastex Marathon Swift

Edelliskerralla oli 30°C ja aurinko porotti. Jahtailin veneiden aaltoja vajan edustalla ja sain muutamat hyvät surffit. Testasin Viperin tukevuutta ottamalla laiturista kiinni ja kääntämällä lantiota, kunnes istuma-aukon reuna oli veden pinnan tasalla. Tuntuu, että tuollaisessa asennossa saattaisi pysyä hetken ilman tukeakin.

Tänään oli 15°C ja pilvistä. Meloin Kuusiston salmelle Viperillä ja sen jälkeen hain vajalta Plastex Marathon Swiftin, jota viime kauden lopussa kokeillessani en uskaltanut meloa metriäkään kiikkeryydestään johtuen.

Kun asetin Marathon Swiftin Viperin viereen pukeille, kajakeissa huomasi heti samankaltaisuutta. Swifti näyttää vähän sirommalta Viperiltä matalammalla keulalla ja hieman korkeammalla aukon reunalla.

Meloin muutaman kerran laiturin ympäri ja tein parin sadan metrin lenkkejä rannan tuntumassa. Kajakki kiihtyy ja liukkuu paljon paremmin kuin raskaampi ja pullukampi Viperini. Tuosta voisi tulla mukava tuulettoman päivän iltalenkkimenopeli. Plastexissa oli minulle paljon paremmin sopiva penkki kuin Nelon perus-kuppi. Ehkä eteenpäin kallistus auttaisi minulle Viperiin mukavamman asennon.

Eroa kiikkeryydessä on jonkin verran, sen huomasi oikeastaan paremmin vasta takaisin Viperiin istuessa.
Itse melonta sujuu molemmilla yhtä helposti. Ehkä Swiftin kapeudesta johtuen kuppimela tuntui paljon keveämmältä sillä meloessa, enpä ole tullut tuotakaan ennen ajatelleeksi.

Plastex Marathon Swift - ti 13.6 - 7 km
Aaltojen jahtausta - ma 7.6 - 5 km