18. maaliskuuta 2012

Kajakki Suomessa

Valkoinen Sea Vanquish köllöttelee nyt Welhonpesässä. Viikon 13 alkupuolella ilmeisesti kotiutumassa Turkuun. Osa seuran melojista on jo aloitellut avomerikautta hieman etelämpänä mutta eiköhän parin viikon päästä ole Pitkäsalmenkin jäät lähteneet. Isäni soitteli että oli aloittanut kauden Nauvossa eilen. Peijakas.

Kajakin takakansi on ilmeisesti niin kapea ja pyöreä muodoltaan ettei siihen saanut kumiluukkua laitettua. Etukannen oikealla puolella on samanlainen muovinen tarkistusluukku kuin Viperissäkin oli, 1,5l pullo menee siis juuri ja juuri sisään.

Takaluukku on toteutettu samankokoisena tarkistusluukkuna. Kansi on jätetty paljaaksi ja luukku löytyykin penkin takana olevasta välilaipiosta. Takatilaa pakatessa pitänee laittaa iso kuivasäkki ensin luukusta sisään ja täyttää se sitten sopivassa järjestyksessä tarvike kerrallaan ja lopuksi sujauttaa korkki kuivapussin kahvan läpi ennen luukun sulkemista. Näin pussi pysyy korkissa olevalla pidikenarulla paikallaan eikä karkaa käden ulottumattomiin.

Aukoton takakansi jäykistänee kajakkia jonkin verran.

Hain autovarastosta kellarin hajuiset neopreenirannekkeet, kansivalon ja muuta tarpeellista sälää kauden aloitukseen. Kaikki välineet pitäisi käydä ensi viikon aikana läpi, pestä, tehdä tiiveyskokeet ja tarvittaessa paikata.

Sea Vanquishin peräsin ulottuu sen verran alas että kajakin säilytyspaikkaan pitää modata retkipatjasta muutaman kerroksen korottava pehmuste ettei alakerran kajakki jää siihen aukosta kiinni.

Tässä välissä on taas tullut käytyä uimahallimelonnassa ja olinpa muutaman kerran melontaergometrillä ja kuntosalillakin.