14. helmikuuta 2012

Kajakki tilattu

Laitoin valkoisen Nelo Sea Vanquishin tilaukseen.

Kajakki on 5,65 m pitkä ja leveyttä löytyy kokonaiset 43 cm. Ennen kuin meloin kuntoilumielessä, käytin paljon seuran Avalon Melanie -retkikajakkia joka oli 16 cm pitempi ja 15 cm leveämpi. Ainakin pituuden puolesta tuo uusi sopinee mainiosti lähisaaristossa kruisailuun.

Viperistä viisastuneena valitsin taakse Kajak Sportin pyöreän luukun, joka on käytössäni riittävän tilava ja painaa puolet ovaalista kilon mötikästä. Eteen tulee joko samanlainen auki kierrettävä muoviluukku kuin Viperissä oli, eli 1,5l pullo mahtuu juuri ja juuri sisään, tai hieman isompi kumiluukku riippuen siitä kumpi kajakin kanteen paremmin sopii.

Nelo ei suositellut ensiksi ajattelemaani A1 lasikuiturakennetta sen ollessa liian pehmeä kaikkein pystysuorimmilla pinnoilla, joten materiaaliksi tulee hiilikuitu/kevlar epoksi vakuumi – WWR:ksi kutsutaan valikoimassa. Tarkoittaa siis Wild Water Racingia.

Jalkatueksi tulee tuttuun tapaan täyskokoinen levy ja pullbariksi kaareva hiilikuitulevy. Penkkinä Nelon perus-penkki, pidemmille matkoille pitänee keksiä jonkinlainen purkkaviritys istuinmukavuuden parantamiseen. GurneyGearsin Bumfortable kävi mielessä, mutta se on lähes sadan euron hintaan vähän turhan tyyris.

Tässä on 24 cm lyhyempi aukko kuin Viperissä, joten otin kansiköydet mukaan. Eteen saisi ehkä pysymään jonkinlaisen kartan. Toinen asia onkin, kuinka kauan kajakilla pitää meloa ennen kuin tasapainon puolesta uskaltaa katsoa alaspäin :) Köydet myös siksi, että talven uimahallimelonnoissa kilpurilla on tullut todettua köysien tarve kippaustilanteessa. Köydestä on huomattavasti helpompi tarrata kiinni kuin kajakin pinnasta.

Odotus alkakoon.