26. heinäkuuta 2012

Hirvensalo kaksikolla

Meloimme viime perjantaina isoveljeni kanssa retkikaksikolla Hirvensalon ympäri erinomaisella säällä hieman yli kolmeen tuntiin Airiston reunalla pidetty tauko mukaan lukien. Oli hieno huomata miten samankaltaisia ajatuksia ja oivalluksia melonnasta veljelläni oli kuin mitä itselleni tuli mieleen aivan harrastuksen alussa.

Löysimme suojaisan kallioniemen jonka takana oli tiheä kaislikko johon sai työnnettyä kaksikon ikäänkuin V-muotoiselle telakalle niin että pohja nousi melkein vedestä. Tämän jälkeen kajakin toiseen päähän unohtuneen vesipullon pääsi silppaamaan kohtuullisen tukevasti rannalle.

Reissun loppuvaiheilla tuntui kuin alaselkääni liekitettäisiin tuikkukynttilöillä kummaltakin puolelta. Tämä johtui kaksikon korkeasta selkätuesta joka nirhasi tietään ihon läpi niinkin tehokkaasti että iho kuoriutui muutaman neliösentin alueelta verille. En ole pitkään aikaan käyttänyt selkätukea kajakissa joten ei tullut mieleen moinen mahdollisuus :)

Veikkaisin että kajakki oli Star 630, nimensä mukaisesti 630 cm pitkä, 62 cm leveä ja painoa 35 kg. Kajakki oli yksin meloen todella raskas kaksi päällä mutta heti kun toinenkin meloja veti hiemankin niin meno tuntui lähes höyhenen keveältä. Mukava kokemus.

pe 20.7 - 20 km