25. syyskuuta 2011

Kajakkipohdintaa

Haussa olisi ensi kaudeksi kajakki, jolla pääsee kovempaa ja on hieman merikelpoisempi, mutta samalla myös haastavampi. Nelo Viper 51 on toiminut loistavana melontatekniikan ja tasapainon kehittäjänä tällä kaudella ja suosittelenkin sitä lämpimästi kuntomelonnasta kiinnostuneille.

Myyn Viper 51:n pois alta edullisesti, tiedustelut ja voi laittaa sähköpostitse kuntomelontaa miuku gmail.com ja kajakkia pääsee testaamaan Saaristomeren Melojien vajalla sovittaessa.

Nelo Sea Vanquish
Nelo Viper 51:n ja Nelo Sea Vanquishin eroja.
Pohdinnoissani olen päätynyt Nelo Sea Vanquish-kajakkiin, jossa on pituutta 45 cm enemmän ja leveyttä 8 cm vähemmän.

Viper on muodoltaan tippamainen, perän ollessa huomattavasti leveämpi kuin keulan, kun Sea Vanquish-kajakin levein kohta on melojan kohdalla. Perän erilainen muoto vaatii varmaankin paljon totuttelua, kun leveäperäisellä Viperillä pystyy aika hyvin nojailemaan suuntaan jos toiseen.

Aukko on 24 cm lyhyempi ja 12 cm kapeampi valmistajan mittojen mukaan. Sea Vanquishin hieman banaanimainen pohja toimisi myös luultavasti sekavassa aallossa paremmin kuin Viperin.


Kape Rapido
Etsinnässä toiseksi mahdolliseksi vaihtoehdoksi on löytynyt ruotsalaisen Nordic Kayaksin Rapido, jota Tavinsulka myy Kapen valmistamana.

Nelo Sea Vanquishin ja Kape Rapidon eroja.
Molempia saa pakkaustiloin ja luukuin varustettuna, Nelon toimitusaika on noin seitsemän viikkoa viimeisen mukaan.