13. syyskuuta 2011

Katian rippeitä

Pitkäsalmella järjestettiin viime lauantaina Marathonmelonnan sekaparien SM-kilpailut. Kahdella kaksikolla oli menossa kanto-osuus tullessani vajalle ja ohitusta yritettiin juosten suut leveässä hymyssä. Melontamatka oli 3 x 5 km, ilmeisesti kahdella kanto-osuudella. Tuo voisi olla mukava iltalenkkirytmi, kun viiden kilometrin aikana kankut ei ehdi puutua ja melontavauhdin saa pidettyä kovempana kun välissä hölkkää pienen lenkin.

Kipitin kajakkini kanssa tyhjälle laiturille ja meloin alta pois ennen seuraavia kanto-osuuslaisia. Laiturilta kommentoitiin että myöhästyin hieman lähdöstä :) Nokka kohti etelää ja Kirkkoherran saaren kierto pienenpienessä aallokossa.

Tänään oli iltalenkin aiheena kova tuuli ja kuppimelan testaus. Tuulen voimaa kuvaa hieman se, että melonnan jälkeen melontaliivejä avatessa ne meinasivat lentää päältä :) Pysyin vajan läheisyydessä tehden noin kilometrin lenkkejä mahdollisimman monipuolisesti eri tuulensuuntiin meloen. Viperin miniperäsin ja korkea keula tekee sivutuulimelonnasta hieman haastavaa, mutta pienellä tehon lisäyksellä suoraan pääsi hyvin.

Testasin hieman isompaa, mutta suurinpiirtein samanlaista melaa, jolla olen yleensä melonut ja se tuntui herättävän kajakin eloon aivan uudella tavalla. Melan "yläreunan lippa" oli hieman selvempi ja näin vedon edetessä mela loittoni enemmän kajakin keskilinjasta mahdollistaen mutu-tuntumalta helpomman vartalonkierron ja puhtaamman irtioton vedestä.

Lavan suurempi pinta-ala ei tuntunut niinkään väsyttävänä, vaan eteenpäin vievänä tekijänä, ja sain ensimmäistä kertaa kajakin keulan nousemaan reippaasti ylös kovaa meloessa – ja tämä tapahtui helposti.

Rajakarilla, jonkin verran avonaisemmassa paikassa mutta kuitenkin suht lähellä, tuulee tällä hetkellä noin 14 m/s puuskan ollessa 18 m/s.

Katia - ti 13.9 - 5 km
Kirkkoherra - su 11.9 - 10 km